09
Jul

Oficialii ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

În ultimii 4 ani, nenumărați cicliști curajoși s-au alăturat campaniei ECO Ambasadori de la Electric Castle pentru a promova diverse cauze ECO importante, și implicit, transportul alternativ.

A venit momentul să-i anunțăm sus și tare pe dragii noștri îndrăznețo-aventurieri ce vor pedala anul acesta un minimum de 250 km, din diverse orașe ale țării până la Castelul Banffy.

Un total de 40 de ECO Ambasadori, echipe sau individuali, își vor uni puterile pentru a susține un scop comun: acela de a promova utilizarea bicicletei ca obiectiv de interes național.

*Notă pentru festivalieri: alegeți carpooling-ul, trenul, autobuzul sau călătoriți cât mai multe persoane în mașină pentru a reduce emisiile de carbon din atmosferă.

Fără alte introduceri, haideți să-i cunoaștem pe mentorii ce vor aduce schimbarea la Electric Castle 2018!

__________________________________________________________________________

ECHIPE

Hyper Cycles – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018 

Echipa Hyper Cycles este formată din Zsófia, Andreea, Mátyás și Marinică. Ei vor pedala 330 de km pe drumul Cluj-Beliș-Roșia Montană-Aiud-Colțești-Cluj-Bonțida. Aceștia consideră că folosirea bicicletei ca mijloc de transport ar trebui sa vină natural și zilnic. Vor să evidențieze cât de ușor, cât de ECO, cât de sănătos și mai ales cât de util este transportul pe bicicletă.

Ei au ales să pedaleze în zone muntoase și își doresc să atragă atenția asupra Roșiei Montane, unde sunt necesare interesul și protecția tuturor. Hyper Cycles promovează mersul pe bicicletă deoarece vor să respire un aer mai curat, fără noxe inhalate constant pe stradă, să contribuie la fluidizarea traficului și să evite cozile infernale.

Hyper Cycles: Ne-ar plăcea dacă ai susține cauza noastră printr-un follow la #hypercycles și share la postările noastre. Sub acest hashtag vei găsi informații despre cum pedalăm, ce conține traseul nostru, cum ne susținem unii pe alții pe drum lung și care sunt motivele zilnice pentru care folosim bicicleta în loc de binecunoscuta mașină.

 

Martinii – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

Dacă în 2017 Silviu Martin a parcurs drumul către Bonțida de unul singur, anul acesta i s-a alăturat și soția sa, Laura. Echipa nou formată va pedala 280 de km, explorând zona dintre Alba Iulia, Mediaș și Cluj. Cuplul promovează utilizarea bicicletelor ca obiectiv de interes național și mai ales personal deoarece consideră ciclismul ca fiind o călătorie autentică în care descoperi locuri noi și ai parte de experiențe memorabile, toate cu un impact negativ minim asupra mediului.

Martinii: Ne-ar bucura dacă ai susține cauza noastră urmărindu-ne aventura pe Facebook. Ce ne-ar bucura și mai mult ar fi ca, data viitoare când îți planifici o vacanță, să te gândești cum ai putea include și o aventură pe bicicletă.

 

Cluj Fixed Gear – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

Cluj Fixed Gear ne încântă cu prezența pentru al treilea an consecutiv, dar într-o formulă nouă: cu Alexie în locul lui Bogdan, care a făcut parte din echipă anul trecut. Așadar, TudorAndrei, Boti și Alexie vor porni în aventură de la Brașov, pe un drum de aproape 340 km. Băieții se vor opri să facă o baie la Tușnad, să bea o bere bună la Miercurea Ciuc, să-și salute prietenii de la Reghin, iar miercuri la prânz se vor întâlni cu noi la Castel.

Cluj Fixed Gear: Scopul? Simplu: vrem să vă arătăm că bicicleta este un mijloc de transport viabil și plăcut, indiferent de distanțe. Sperăm ca experiența noastră din această aventură, împărtășită cu voi, să vă convingă de acest lucru.

 

Mucoșii V2 – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

Mucoșii au participat ca ECO Ambasadori și în 2017, însă cu o componență diferită. Anul acesta, Andrei, Matei, Ștefan și Alexandra vor pedala 300 de km din Brașov până în Cluj, Bonțida, la Electric CastlePe lângă promovarea ciclismului ca obiectiv de interes național, Mucoșii spun „nu” aruncării mucurilor de țigări în spații necorespunzătoare, de aici și numele echipei.

Mucoșii: Susținem aceste cauze pentru a pune bazele unei Românii sanătoase și curate. Ajută-ne să luăm inițiativă, începe cu tine! Ne vedem la Electric!

 

Reborn Bicycles – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

Mihai, Peter și doi Bogdani sunt 4 mândri ECO Ambasadori ce vor pedala aproximativ 379 km din Brașov până la Electric Castle. Aceștia promovează ciclismul de orice fel, fie el de competiție, ca mijloc de transport urban sau de relaxare. Își doresc să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește poluarea produsă de mașini, cauză pentru care ei luptă deoarece orașul lor, Cluj, este sufocat de trafic.

Reborn Bicycles: Ne-ar plăcea dacă ai susține cauza noastră prin a lăsa mașina acasă și ai folosi bicicleta în fiecare zi, fără scuze. Ne ajuți pe noi, te ajuți pe tine!

 

DP2R – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

Costin și Florian reprezintă echipa Drujbarii pe 2 Roți aka DP2R și vor pedala 285 de km din Brașov până la Bonțida, județul Cluj. Prin numele echipei, care vine în contradicție cu ideea de ecologie, ei își doresc să atragă atenția asupra uneia dintre cele mai mari probleme ale României din ultimii 30 de ani – defrișările masive.

DP2R: Spune alături de noi „STOP defrișărilor, DA replantărilor!”

 

Electric_bike.dll – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

Horia, Sever și Ciprian vor pedala aproximativ 315 km din Oradea până la Electric Castle pentru a promova utilizarea bicicletelor ca mijloc alternativ de transport și ca obiectiv de interes național.

Electric_bike.dll: Vrem să punem în lumină cât de plăcut, ușor, sănătos și budget-friendly este să mergi cu bicicleta.

Electric Pedals – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

Echipa formată din Balogh și Fetés vor pedala 270 km din Miercurea Ciuc până în Bonțida, Cluj. Pentru Electric Pedals este importantă promovarea bicicletei ca obiectiv de interes național deoarece ei spun că natura este o componentă importantă a ecosistemului, air rețelele sociale sunt un mediu bun de răspândire a mesajului.

 

Aerospațialii – ECO Ambasadori ai Electric Castle 2018

Darius și Giulia sunt amândoi studenți ai Facultății de Inginerie Aerospațial din București. Ei își vor începe curând aventura de 270 km din orașul Brașov până la Electric Castle pentru a demonstra că mersul pe bicicletă poate însemna mai mult decât o simplă plimbare în parc; ea poate fi folosită atât pentru a merge econom la muncă sau facultate, precum și pentru a călători.

Aerospațialii: Bicliciștii există în trafic și trebuie respectațiNe-ar plăcea să fim considerați o sursă de inspirație pentru ceilalți, făcându-i să prindă gustul mersului pe bicicletă! Be green, save the planet!

 

BMG

BMG, echipa formată din Attila și Botond, va pedala 268 km din Cristuru Secuiesc până la Bonțida. Băieților le plac sporturile și încearcă să fie cât mai eco-friendly în viața lor de zi cu zi.

BMG: Ne gândim că folosirea bicicletei poate fi o metodă alternativă foarte bună pentru călătorii mai scurte, în orașe, dar și pentru distanțe mai mari, dar societatea românească are nevoie o schimbare de mentalitate.

__________________________________________________________________________

INDIVIDUALI

Adrian Bibu – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Adrian din Sibiu a ales să pedaleze până la Bonțida, Cluj pentru Festivalul Electric Castle, un total de 280 km.

Adrian: Protejarea mediului este o cauză foarte importantă pentru mine și vreau să atrag atenția asupra schimbărilor climatice produse de gazele cu efect deseră. Renunță măcar o zi pe săptămână la mașina personală și folosește bicicleta sau mijloacele de transport în comun!

 

Ana Munteanu – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Ana va pedala 340 km din Timișoara până la Bonțida, Cluj. Ea folosește bicicleta zilnic ca mijloc de transport și astfel simte pe pielea ei calitatea infrastructurii velo și cât de important este să începem să ne cerem drepturile. Ana reprezintă bicicliștii timișoreni în Comisia de Circulație a Primăriei Timișoara, iar începând cu acest an, a preluat coordonarea campaniei locale Verde pentru Biciclete.

Ana: Îmi place să mă arunc în luptă când vine vorba de campanii de conștientizare asupra importanței unui stil de viață respectuos față de mediul înconjurător și, împreună cu alți biciliști pasionați, derulăm campanii de advocacy la nivel local care vizează drepturile bicicliștilorÎmi place să cred că și la noi „se poate ca afară” și acesta este motivul pentru care voi face tot ce-mi stă în puteri pentru comunitatea în care am ales să-mi cresc băiețelul și pentru ca generația lui să aibă parte de o educație ecologică timpurie.

 

Alexandru Barbu – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Alex va pedala 310 km din orașul Brașov până la porțile Castelului Banffy pentru a promova utilizarea bicicletei ca obiectiv de interes național.

Alex: Această cauză este importantă pentru mine deoarece devine vital să utilizăm mijloace de transport alternativ și doresc să atrag atenția asupra siguranței bicicliștilor pe drumurile publice. Mă înclin.

 

 

Cristian Bîscă – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Cristian va parcurge 295 km din Sibiu, prin satele Transilvănene până la Bonțida, Cluj. El spune că prin pedalat poți descoperi locuri, oameni, poți admira natura și peisajele tradiționale ale satelor românești.

Cristian: Această cauză este importantă pentru mine deoarece vreau să cunosc oameni cu aceeași pasiune și vreau să atrag atenția asupra importanței cicloturismului. Dacă-ți place ce fac, susține-mă prin a-ți lua bicicleta să te plimbi peste tot în lumea asta.

 

Cristina Podocea – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Cristina nu deține permis de conducere. De când se știe a preferat modalități alternative de transport, ecologice și mai „umane”. În trecut, ea a pedalat în nenumărate țări din Europa de Vest, Grecia și Asia. Anul acesta își va începe călătoria către Electric Castle din Brașov, parcurgând 318 km.

Cristina: Străzile din București si din România mi s-au părut cele mai neprietenoase pentru bicicliști. De asta, cred că e important ca asta să devină o cauză de interes național, mai ales având în vedere obiectivele de mediu impuse de Comisia Europeană. De pe bicicletă, simți altfel călătoria. Ești în contact direct cu natura și, în plus, există un spirit de comunitate foarte dezvoltat.

 

Florin Neacșu – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Florin va pedala un total de 280 km din Brașov până la Electric Castle în Bonțida.

Florin: Doresc să atrag atenția asupra avantajelor de a merge cu bicicleta și necesitatea existenței unei infrastructuri dedicate cicliștilor, care să faciliteze deplasarea în siguranță (…). Mi-ar plăcea dacă ai susține cauza mea prin a face o simplă vacanță cu bicicleta oriunde îți face plăcere.

 

George Bălăucă – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

George va pedala aproape 300 de km din Suceava până la Bonțida, Cluj.

George: Această cauză este importantă pentru mine deoarece îmi oferă șansa de a-mi depăși limitele prin împlinirea unui obiectiv vechi de a pedala pe o distanță mai lungă de 200 de km.

 

Radu Prunduș – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Radu va pedala în jur de 350 de km din Sfântu Gheorghe până la Electric Castle.

Radu: (…) Sper să încurajez cât mai mulți oameni să meargă măcar până la muncă pe bicicletă. Pentru mine, bicicleta e cea mai bună cafea de dimineațăMi-ar plăcea dacă ai susține cauza mea prin a încerca, măcar pentru câteva zile, cafeaua asta și prin a da mai departe mesajul.

 

Robert Giukin – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Robert este un tânăr viitor licențiat în Marketing ce adoră mersul pe bicicletă. El va pedala 360 de km din Timișoara până la porțile Castelului Banffy.

Robert: Încerc să conving cât mai multă lume să renunțe la mașină, să folosească cât mai mult transportul și energia alternativă și vreau să atrag atenția asupra poluării excesive (…).

 

Levente Simon – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Levi va pedala aproximativ 300 km din Brașov până la Electric Castle.

Levi: Cred că mersul pe bicicletă este o soluție viabilă atât pentru deplasarea în mediul urban de zi cu zi, cât și o metodă plăcută de a face mișcare. Vreau să atrag atenția asupra lipsei infrastucturii rutiere și a legislației din acest domeniu. Mi-ar plăcea dacă ai susține cauza prin conștientizarea situației legată de mersul pe bicicletă în România și susținerea inițiativelor legislative, locale și naționale, care adresează această problemă. Este clar că este nevoie de o mai mare implicare din sfera civică și e necesar să aducem în atenția autorităților aspectele acestea dacă vrem ca mersul pe bicicletă să se facă în siguranță în țara noastră. Let’s ride!

Laza Marco – ECO Ambasador a Electric Castle 2018

Marco va parcurge o distanță de 300 km din Oradea până la Bonțida, Cluj, fiindcă își dorește să atragă atenția asupra faptului că ciclismul nu este doar un sport, ci și o alternativă de circulație mult mai sănătoasă și ecologică.

Marco: „Mi-ar plăcea dacă ai susține cauza mea începând să pedalezi și să îți influențezi prietenii să facă și ei la fel, astfel vom aduce împreună o schimbare pozitivă asupra lumii 😉 !”

 

Dan Ciobanu

Dan, locuiește în București de 8 ani și folosește bicicleta pentru a se deplasa oriunde. El va pleca din Curtea de Argeș și va pedala 300 de km până la Electric Castle pentru a promova bicicleta ca obiectiv de interes național.

Dan: La fel de mult îmi place să iau hamacul sau cortul și să plec în excursii pe munte sau plimbări lungi, tot pe bicicletă, evident. Cu ocazia festivalului din Cluj vreau să îmbin ambele plăceri pentru o săptămână de povestit mai departe. Salutări și ne auzim la Cluj!

________________________________________________________________________

Toți cicliștii vor ajunge miercuri, 18 iulie la orele 18:00 la poarta principală a festivalului. Ca în fiecare an, primirea lor nu se va putea face altfel decât cu ropote de aplauze, urmate de un party de bun-venit la Beer Garden.

Mulțumim Ciuc Radler 0.0%, partener oficial al ECO Ambasadorilor de anul acesta.