23
Jun

Dansăm, ne distrăm, dar gunoiul unde îl aruncăm?

MAINOI este pentru al doilea an consecutiv coordonator al programului ECO de la Electric Castle Festival, iar cea mai mare victorie de la această ediție este faptul că am reușit să implementăm sistemul de colectare selectivă a deșeurilor.

Adevărata victorie va fi, totuși, la final, când sperăm să raportăm tone de deșeuri pe care le-am dat spre reciclare cu ajutorul vostru, bineînțeles.

Avem trei tipuri de containere puse la dispoziție de EcoRom Ambalaje, galben pentru metal și plastic, albastru pentru hârtie și carton, negru pentru restul deșeurilor.

Acestea vor fi plasate în tot festivalul, dar și în camping. Apropo de camping, având în vedere că anul acesta o să aveți voie să intrați cu mâncare și băutură, OTI s-a gândit să vă ajute să nu aruncați aiurea resturile rămase, așa că ne-au oferit 20 000 de saci de gunoi de cea mai bună calitate, pe care voluntarii ECO vor avea grijă să vi-i împartă. Dacă nu dați de ei, îi găsiți cu siguranță la ECO spot-ul amplasat la intrarea în camping.

E important să goliți recipientele și să le turtiți înainte să le aruncați.

Stați cu ochii pe  bulinele colorate.

Stați cu ochii pe bulinele colorate.

 

Aș vrea să lămuresc și un mit, și anume că în România nu se face colectare selectivă. Acesta a apărut fiindcă oamenii văd că în aceeași mașină de gunoi se pune și plasticul, și metalul și altele reciclabile. Așa este, dar ele ajung apoi pe linia de sortare, iar acolo sunt separate pe tipul de material. Însă, dacă ele sunt contaminate cu resturi de mâncare, atunci vor ajunge la groapa de gunoi. De aceea e important cum facem noi, cei care aruncăm, selectarea deșeurilor.

Sper să demonstrăm împreună că România poate să recicleze mai mult de 1%, cât face acum. Și dacă nu începem la cel mai cool festival din România, atunci unde? 😀

Avem grijă să vă și premiem! Dacă ne aduceți 10 ambalaje (cutii de bere, pahare de plastic sau pachete de țigări) faceți primul pas pentru a intra în ECO-Game, care vă poate aduce o bicicletă Giant, primul abonament la Electric Castle 2016 și trei tricouri oficiale. Detalii pe electriccastle.ro/eco și pe eventul de facebook ECO @ Electric Castle Festival 2015, unde vă invit să dați join și invite tuturor electricilor de anul acesta.

BE ECO!

CHANGE THE WORLD!