11
Jul

Concurs ECO Challenge @Electric Castle 2016

UPDATE: Regulamentul s-a modificat la articolul 6 – Premiile. Toate categoriile de premii vor fi acordate prin tragere la sorti, cu random.org, in ctombola fiind inscrisi toti participantii care au facut cel putin o actiune ECO.

ECO Challenge este provocarea pe care ți-o aruncăm la Electric Castle 2016: fii ECO, distrează-te și învață să protejezi mediul! Concursul este un joc prin care încercam să găsim cei mai ECO participanți la festival și să îi premiem pe măsură.

Tot ce trebuie să faci este să îndeplinești cu succes cât mai multe activități ECO din cele cinci categorii: Energie, Apă, Transport, Deșeuri și Social, și astfel să aduni cât mai multe puncte. Înscrierile se fac la ECO Spot-ul din festival, amenjat fix la intrarea in hide-out. Pentru acțiunile care au loc în camping (dușuri sau cinema) voluntarii vă oferă cartonașe pe loc, pe care ulterior trebuie să le preschimbați în puncte la ECO Spot din festival.

ECO Challenge 2016

ECO Challenge 2016

MECANISM CONCURS:

 • Acțiunile ECO se validează de către un voluntar ECO-Crew prin înscrierea directă în baza de date la ECO Spot.
 • Fiecare acțiune se punctează o singură dată.
 • Participanții trebuie să ofere datele de contact corecte și să fie de acord cu Regulamentul concursului.

ACȚIUNILE CONCURSULUI:

Categoria ENERGY:

 • Pedals Battle (3 puncte): pedalează pe instalația de producere energie, primești punctele chiar dacă nu câștigi întrecerea.
 • CO2 Calculator (2 puncte): calculează-ți amprenta de carbon la unul din voluntarii ECO-Crew.
 • Energy Video (1 punct): urmărește o sesiune de video-uri la ECO cinema (camping Premium) din tematica Energy.

Categoria WATER:

 • 5-minutes shower (3 puncte): dimineața între 10.00 și 12.00 și dupa-amiaza între 14.00-17.00 voluntarii ECO vor veni la dușuri și vor cronometra participanții dispuși să încerce să facă un duș în mai puțin de 5 minute.
 • Shower-in-2 (2 puncte): dacă nu poți face duș rapid, atunci măcar împarte-l cu cineva. Voluntarii ECO sunt cu ochii pe voi și vă înscriu în ECO-Challenge.
 • Water video (1 punct): urmărește o sesiune de video-uri la ECO cinema (camping Premium) din tematica Water.

Categoria TRANPORT:

 • Travel by bike (4p): dacă ai venit cu bicicleta la festival, anunță-ne la ECO-Spot, iar un voluntar te va însoți să îi arăți bicicleta ta, iar tu vei dovedi asta deschizând locker-ul cu care e securizată.
 • Travel by train (3p): arată-ne biletul de tren cu care ai venit la festival. Destinația poate fi Cluj-Napoca sau Bonțida, iar data călătoriei trebuie să fie cuprinsă în intervalul 11-16 iulie.
 • Travel 4-in-a-car (2p): dacă ai folosit un site de carpooling, arată-ne contul și călătoria realizată. Dacă ai venit cu prietenii trebuie sa ne arăți o fotografie cu voi patru realizată pe drum, în mașină, și postată pe contul tău de Facebook sau Instagram, cu check-in și hashtag #ecochallenge.
 • Travel by bus (1p): arată-ne biletul de autobuz cu care ai venit la festival. Destinația poate fi Cluj-Napoca sau Bonțida, iar data călătoriei trebuie să fie cuprinsă în intervalul 11-16 iulie.
 • Transport video (1 punct): urmărește o sesiune de video-uri la ECO cinema (camping Premium) din tematica Water.

Categoria WASTE:

Colectează selectiv ambalajele (necontaminate) și adu-le la ECO Spot: pahare de plastic, pet-uri, doze de aluminiu, shot-uri de plastic, pachete de țigări.

 • 30 pcs (3p): adu-ne 30 de ambalaje
 • 20 pcs (2p): adu-ne 20 de ambalaje
 • 10 pcs (1p): adu-ne 10 ambalaje.

Categoria SOCIAL:

 • ECO-Twister Game (3p): joacă după regulile din imaginea de mai jos
 • Music Drives Change (2p): realizează una din provocările lansate în social media de artiștii de la Electric Castle pe hashtag-urile #EcoChallenge și #JbBlendingSpirits, arată-ne că ai îndeplinit provocarea (fotografia postată în social media, ca postare publică) la ECO Spot.
 • ECO Quiz (1p): răspunde corect la 3 din 5 întrebări pe tematică de mediu aplicate de voluntarii ECO.

  Reguli joc ECO Twister

  Reguli joc ECO Twister

PREMII FINALE:

 • Cei care adună cele mai multe puncte până duminică la ora 16.00, bifând cel puțin câte o acțiune din fiecare categorie, intră în cursa pentru: locul I – o bicicletă electrică e-bike Devron oferită de DHS, în valoare de 4150 lei, locul II – un laptop Lenovo ThinkPad E550 oferit de Flanco, în valoare de 2659 lei și locul III – un abonament la Electric Castle 2017, oferit de organizatori. În caz de egalitate, întâietate au participanții prezenți la premiere, apoi se va realiza o probă de departajare.
 • Suplimentar, J&B îi premiază prin tombolă pe cei care bifează acțiunea Music Drives Change, din categoria Social, cu sticle de whisky J&B de 3 litri și un set format dintr-o pereche de căști audio Sony + un iPod Shuffle.  Premierile se fac la ECO-Spot duminică, la ora 17.00.

TOMBOLA zilincă:

 • În fiecare zi, la ora 17.00, participanții care au bifat acțiuni din cel putin trei categorii, până la momentul respectiv, intră în tombola prin care pot câștiga: un card de consumație la festival în valoare de 300 de lei, oferit de Banca Transilvania, o bandană oferită de Buff România, cinci tricouri polo oferite de Flanco și un tricou de ciclism ECO-Ambassador oferit de Devron.
 • La premierea de duminică, ora 17.00, MemoPlus oferă la tombolă un Hard Disk extern de 320 GB.

PREMII Garantate:

 • Participanții la acțiunea Pedals Battle primesc un tricou de la MemoPlus și un blister de MemoPlus. Câștigătorul unei întreceri Pedals Battle primește o doză de RedBull.
 • Cei care aduc 10 doze goale de RedBull primesc una plină.
 • Cei care aduc shot-uri goale de Tatratea primesc la 10 bucăți o brățară, la 20 de bucăți un shot de metal, la 30 de bucăți o sticlă plată de metal pentru tărie.
 • Primii 300 de înscriși la categoria Social (bifand oricare dintre acțiunile Social) sunt recompensați de Banca Transilvania cu: dopuri de urechi, recipiente portabile pentru apă, borsete.
 • Participanții la acțiunea ECO Twister powered by Banca Transilvania primesc o fotografie magnetică cu ei din timpul jocului și un sticker cu gazul cu efect de seră pe care l-au jucat. Fotogafiile în format digital vor fi postate pe pagina de Facebook MAINOI, iar cei care doresc să obțină fotografia la rezoluție mai mare pentru personalizarea cardului propriu bancar BT, o pot solicita la adresa de email contact@mainoi.ro.
 • Participantul care realizeaza cate o actiune din trei categorii diferite primeste o insigna Eco Guardian. Participantul care realizeaza cate o actiune din patru categorii diferite primeste o insigna Eco Angel. Participantul care realizeaza cate o actiune din toate cele cinci categorii primeste o insigna Eco Legend.

*premiile garantate se oferă în limita stocului disponibil.

Stați la curent cu noutățile concursului și spuneți-le și prietenilor voștri electrici despre el pe evenimentul de facebook ECO Challenge @ Electric Castle 2016.

WE ARE THE PEOPLE WHO WILL GREEN THE WORLD

 

REGULAMENT – ECO CHALLENGE

 

ART. 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI

Organizatorul concursului “ ECO Challenge @Electric Castle 2016 ” (denumit, în continuare, “Concursul”) este Asociaţia MAINOI, cu sediul social în Braşov, str. Sitarului, nr. 11, bl. C30, sc. A, et. 2, ap. 5, înregistrată la Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut la Judecătoria Braşov la poziţia 96/28.10.2014, cod fiscal numărul RO33934630, având contul numărul RO06RNCB0053144521160001, deschis la banca BCR, reprezentată de Nicoleta Cîrjan cu funcţia de Presedinte, denumit in continuare Organizatorul. Concursul se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse în prezentul regulament (denumit, în cele ce urmează, “Regulamentul”).      

Termenii si conditiile prezentului Regulament, asa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toti participantii la concurs. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul, aducand la cunostinta publicului acest fapt, prin postare pe site-ul www.mainoi.ro

ART. 2. DURATA SI ARIA DE DESFASURARE A CONCURSULUI

Concursul va fi organizat si se va desfasura in perioada 14 Iulie – 17 Iulie in cadrul festivalului Electric Castle 2016, iar validarea inscrierii in concurs se face in zona special amenajata, denumita “ECO Spot”.

ART. 3. DREPTUL DE PARTICIPARE

La Concurs are dreptul sa participe orice persoana fizica, ce detine acces la festival. Nu pot participa Organizatorii si alte persoane implicate in organizarea si desfasurarea concursului.

Participarea la acest concurs are valoare de acceptare integrala si liber consimtita a prevederilor prezentului Regulament. Dreptul de participare apartine in exclusivitate persoanei care indeplineste conditiile impuse de Regulament.

ART. 4. MECANISMUL SI DESFASURAREA CONCURSULUI

Concursul se desfasoara dupa cum urmeaza:

 • Înscrierile se fac in perioada 14 iulie 2016, ora 10.00 – 17 iulie 2016, ora 16.00, cand participantii trebuie sa realizeze cat mai multe actiuni din cele 5 categorii: “ENERGY”, “WATER”, “SOCIAL”, “TRANSPORT” și “WASTE”.
 • Acțiunile ECO se validează de către un voluntar ECO-crew prin: înscrierea directă în baza de date la ECO Spot sau oferirea unui cartonaș cu acțiunea îndeplinită, dacă aceasta are loc în camping sau altă zonă a festivalului. Este de datoria participantului să își preschimbe cartonașul în puncte, prin prezentarea acestuia la ECO Spot, până duminică, 17 iulie, orele 16.00.
 • Fiecare acțiune se punctează o singură dată.
 • În concurs se pot înscrie cei care au acces la festival.
 • Participanții trebuie să ofere datele de contact corecte și să fie de acord cu Regulamentul concursului.

ACȚIUNILE CONCURSULUI:

Categoria ENERGY:

 • Pedals Battle (3 puncte): pedalează pe instalația de producere energie, primești punctele chiar dacă nu câștigi.
 • CO2 Calculator (2 puncte): calculează-ți amprenta de carbon la unul din voluntarii ECO-Crew.
 • Energy Video (1 punct): urmărește o sesiune de video-uri la ECO cinema (camping Premium) din tematica Energy.

Categoria WATER:

 • 5-minutes shower (3 puncte): dimineața între 10.00 și 12.00 și dupa-amiaza între 14.00-17.00 voluntarii ECO vor veni la dușuri și vor cronometra participanții dispuși să încerce să facă un duș în mai puțin de 5 minute.
 • Shower-in-2 (2 puncte): dacă nu poți face duș rapid, atunci măcar împarte-l cu cineva. Voluntarii ECO sunt cu ochii pe voi și vă înscriu în ECO-Challenge.
 • Water video (1 punct): urmărește o sesiune de video-uri la ECO cinema (camping Premium) din tematica Water.

Categoria TRANSPORT:

 • Travel by bike (4p): dacă ai venit cu bicicleta la festival, anunță-ne la ECO-Spot, iar un voluntar te va însoți să îi arăți bicicleta ta, iar tu vei dovedi asta deschizând locker-ul cu care e securizată.
 • Travel by train (3p): arată-ne biletul de tren cu care ai venit la festival. Destinația poate fi Cluj-Napoca sau Bonțida, iar data călătoriei trebuie să fie cuprinsă în intervalul 11-16 iulie.
 • Travel 4-in-a-car (2p): dacă ai folosit un site de carpooling, arată-ne contul și călătoria realizată. Dacă ai venit cu prietenii trebuie sa ne arăți o fotografie cu voi patru realizată pe drum, în mașină, și postată pe contul tău de Facebook sau Instagram, cu check-in și hashtag #ecochallenge.
 • Travel by bus (1p): arată-ne biletul de autobuz cu care ai venit la festival. Destinația poate fi Cluj-Napoca sau Bonțida, iar data călătoriei trebuie să fie cuprinsă în intervalul 11-16 iulie.
 • Transport video (1 punct): urmărește o sesiune de video-uri la ECO cinema (camping Premium) din tematica Transport.

Categoria WASTE:

Colectează selectiv ambalajele (necontaminate) și adu-le la ECO Spot: pahare de plastic, pet-uri, doze de aluminiu, shot-uri de plastic, pachete de țigări.

 • 30 pcs (3p): adu-ne 30 de ambalaje
 • 20 pcs (2p): adu-ne 20 de ambalaje
 • 10 pcs (1p): adu-ne 10 ambalaje.

Categoria SOCIAL:

 • ECO-Twister Game (3p): joacă după regulile din imaginea de mai jos
 • Music Drives Change (2p): realizează una din provocările lansate în social media de artiștii de la Electric Castle pe hashtag-urile #EcoChallenge și #JbBlendingSpirits, arată-ne că ai îndeplinit provocarea (fotografia postată în social media) la ECO Spot.
 • ECO Quiz (1p): răspunde corect la 3 din 5 întrebări pe tematică de mediu aplicate de voluntarii ECO.

ART. 5. DESEMNAREA CASTIGATORILOR

Vor exista trei premii finale repartizate in functie de numarul de puncte adunate de participanti. Participantul care reuseste sa stranga cele mai multe puncte in perioada 14-17 iulie parcurgand toate cele 5 categorii este declarat castigator. In cazul in care, la final, sunt mai multi participanti cu punctaj egaI maxim, in acordarea premiilor vor avea intaietate participantii care sunt prezenti la festivitatea de premiere. Apoi, se va realiza o proba-surpriza de departajare la fata locului. Daca sunt mai mult de 16 participanti cu punctaj maxim egal, acordarea celor trei premii se va face prin tragere la sorti. 

Pe langa premiile finale vor exista si premii zilnice si acestea vor fi acordate in mod aleatoriu prin tragere la sorti dintre participantii inscrisi la oricare 3 categorii sau o catgorie care are premiu distinct, dupa cum sunt mentionate in articolul 6.

ART. 6. PREMII\

Actualizare 15.07.2016: toate premiile vor fi acordate prin tragere la sorti, in tombola intrand toti participantii care au realizat cel putin o actiune ECO.

 • PREMII FINALE:

 

 • Cei care adună cele mai multe puncte până duminică la ora 16.00, bifând cel puțin câte o acțiune din fiecare categorie, intră în cursa pentru: locul I – o bicicletă electrică e-bike Devron oferită de DHS, în valoare de 4150 lei, locul II – un laptop Lenovo ThinkPad E550 oferit de Flanco, in valoare de 2659 lei și locul III – un abonament la Electric Castle 2017, oferit de organizatori. 
 • Suplimentar, J&B îi premiază prin tombolă pe cei care bifează acțiunea Music Drives Change, din categoria Social, cu sticle de whisky J&B de 3 litri și un set format dintr-o pereche de căști audio Sony + un iPod Shuffle. Premierile se fac la ECO-Spot duminică, la ora 17.00.

2)       Premii la TOMBOLA zilincă: În fiecare zi la ora 17.00 participanții care au bifat actiuni din cel putin trei categorii, până la momentul respectiv, intră în tombola prin care pot câștiga: un card de consumație la festival în valoare de 300 de lei, oferit de Banca Transilvania, o bandană oferită de Buff România, cinci tricouri polo oferite de Flanco și un tricou de ciclism ECO-Ambassador oferit de Devron. La premierea de duminica, ora 17.00, MemoPlus oferă la tomoblă un Hard Disk extern de 320 GB.

3)       PREMII Garantate:

 • Participanții la acțiunea Pedals Battle primesc un tricou de la MemoPlus si un blister de MemoPlus. Castigatorul unei intreceri Pedals Battle primeste o doza de RedBull.
 • Cei care aduc 10 doze goale de RedBull primesc una plină.
 • Cei care aduc shot-uri goale de Tatratea primesc la 10 bucăți o brățară, la 20 de bucăți un shot de metal, la 30 de bucăți o sticlă plată de metal pentru tărie.
 • Primii 300 de inscrisi la categoria Social (bifand oricare dintre actiunile Social) sunt recompensati de Banca Transilvania cu: dopuri de urechi, recipiente portabile pentru apă, borsete.
 • Participanții la acțiunea ECO Twister powered by Banca Transilvania primesc o fotografie magnetică cu ei din timpul jocului și un sticker cu gazul cu efect de seră pe care l-au jucat.

*premiile garantate se oferă în limita stocului disponibil.

ART. 7. ACORDAREA PREMIILOR

Premiile finale vor fi oferite in cadrul evenimentului Electric Castle Festival, la zona ECO, din data de 17 iulie, incepand cu ora 17.00.

Premiile de la tombola zilnică vor fi acordate in cadrul evenimentului Electric Castle Festival, la zona ECO, in datele de 14, 15, 16 si 17 iulie, incepand cu ora 17.00.

Premiile garantate se ofera pe loc, in limita stocului disponibil.

Daca nu sunt prezenti la ECO Spot in momentul acordarii premiilor, castigatorii sunt anuntati via e-mail si prin sms, la datele de contact oferite la inscriere. Daca in interval de 24 de ore nu isi ridica premiul, semnand procesul verbal de predare-primire, acesta nu se mai acorda si ramane in gestiunea Organizatorului.

ART. 9. ALTERNATIVE ALE PREMIILOR

Castigatorii premiilor nu pot opta pentru primirea contravalorii premiilor in bani sau in alte obiecte si nici nu pot solicita alte modificari.

Art. 10. REGULAMENTUL CONCURSULUI

Organizatorul poate aduce modificari prezentului Regulament in orice moment, facand acest lucru public,

Regulamentul de participare/desfasurare este disponibil oricarui solicitant pe: www.mainoi.ro.