31
May

Cu Nicolae al României la concurs de MTB – Rocket Bikefest

Astăzi am participat la primul meu concurs de XCO – traseu de cross country care presupune parcurgerea unei rute de cât mai multe ori într-un interval de timp dat. Este vorba despre Rocket BikeFest, ce are loc de două ori pe an în pădurea Cernica, e organizat de BikeXpert împreună cu Asociația Help Autism și are miză socială: fondurile de înscrieri se duc către susținerea terapiei pentru copiii care dezvoltă tulburări din spectrul autist.

Echipa de gulere albe care a repezentat azi Giant la categoria Hobby, imediat dupa finish.

Echipa de gulere albe care a repezentat azi Giant la categoria Hobby, imediat dupa finish.

Cauză frumoasă, traseu pe măsura! Jos pălaria pentru bucla de 6 km care te obliga să ai o abordare tehnică, traseul fiind plin de single trackuri, în coborâre, în pantă sau în urcare, cu rădăcini, copaci și teren accidentat. Dacă mai pun la socoteală și lipsa noroiului, mirosul pădurii și priveliștea superbă a lacului pe care îl înconjura bucla, vă puteți da seama de ce am rămas așa de încântată. Tot legat de traseu, mi-a plăcut mult de tot acest tip de concurs în care am avut de făcut câte ture am putut într-o oră (am participat la categoria Hobby). În afara unei mici inghesuieli de la prima tură, restul a fost poveste! Am mers în ritmul meu, nu am simțit competiția aia enervantă de la XCP când trebuie să depășești sau ești depășit de alți concurenți și care naște multă tensiune pe traseu. De aceea am fost de-a dreptul surprinsă când am aflat că am terminat pe locul 2 din 25 de fete. Cursa Race (1 ora jumătate) dedicată sportivilor Elite și cu mai multă experiență a fost câștigată de colegul de la Giant, Răzvan Jugănaru. Bravo Jughi, ești pe val anul acesta, sper să o ții tot așa!

După atitudinea pe care o am în poza asta zici că eu am câștigat concursul :))

După atitudinea pe care o am în poza asta zici că eu am câștigat concursul :))

Ziua de azi a fost cu adevărat specială și fiindcă echipa Giant Team Romania a avut onoarea să îl susțină în concurs pe Principele Nicolae al României, care a alergat sub culorile noastre. Alteța Sa a încheiat recent provocarea de a face turul României pe bicicletă, pedalând de la Sighetul Marmației până la Constanța. 1000 de kilometri în 9 zile pentru a stânge fonduri în campania ”Cărțile copilăriei pe bicicletă”! Are ,deci, experiență de ciclism, dar pe șosea. Azi și-a primit botezul oficial la off-road, urcându-se pentru prima oară în ultimii 15 ani pe un MTB și marcând o primă participare la un concurs de profil. Și când spun că și-a primit botezul, nu folosesc o metaforă. Principele a aflat azi ce înseamnă buluceala de la un start cu 150 de persoane, câzând destul de rău imediat după ce a început cursa din cauza cuiva care i-a tăiat calea, a făcut ușoară cunoștință cu un copac ce îl întâmpina după o coborâre tehnică și a sărit peste bicicletă la o frână bruscă, având reflexul de a apăsa pe frâne după cum sunt acestea setate în UK (stânga pentru spate și dreapta pentru față, adică fix invers decât la noi 🙂 ). Cu toate astea a reușit un frumos loc 36 din 108 participanți la categorie.

Ce m-a încântat la Alteța Sa nu a fost poziția finală de la concurs, ci atitudinea și determinarea Sa. La orice m-aș fi așteptat de la o figură regală, mai puțin la o abordare în care să își riște integritatea fizică (avea niște vânătăi serioase la final) doar pentru a simți experiența deplină a unui concurs de MTB. A fost un competitor ca oricare altul, implicat, asumat și dornic să dea tot ce e mai bun din el, nu o persoană publică venită să facă niște baie de mulțime cu o plimbare lejeră pe traseul de concurs. Dacă e să ne fie Rege cândva, e genul de Rege pentru care, cu siguranță, aș face lobby 🙂

Alteța Sa Regala, plin de noroi, vânătăi și zgârieturi, dar cu un zâmbet mare pe față. Ca un biciclist adevărat după ce termină o cursă.

Alteța Sa Regala, plin de noroi, vânătăi și zgârieturi, dar cu un zâmbet mare pe față. Ca un biciclist adevărat după ce termină o cursă.

Dupa cum vedeți, am început să particip săptămânal la concursuri și vreau să o țin tot așa. Weekend-ul trecut am luat un loc trei, acum un loc doi, tare îmi doresc să iau și un loc 1 :). Și mai vreau să fac un triathlon anul acesta, dar am un blocaj mental legat de alergare (nu imi place să alerg absoult deloc și obosesc foarte repede), așa că dacă aveți niște sfaturi legate de chestia asta, le aștept cu plăcere.

Pe final vă doresc ceea ce vă dorește și brandul meu favorit de biciclete, și anume să Ride Life!