14
May

Have a Cigar!

În perioada acesta, MAINOI are ca working space și loc de întalnire terasa Have a Cigar. Situat pe strada Dianei, localul nu e doar un loc perfect pentru muncă sau pentru ieșiri cu prietenii. Aici au loc frecvent activități culturale, precum expoziții de pictură, concerte de jazz sau yard sale-uri.

Sigur vă întrebați care e povestea din spatele numelui lor, așa că am decis să v-o spunem.

Have-a-Cigar-Pink-Floyd

Deși poate părea că încurajează fumatul, Have a Cigar e despre altceva. Numele vine de la piesa omonimă a celor de la Pink Floyd, scrisă de Roger Waters ca o blamare la adresa caselor de producție pentru atitudinea lor în relație cu artiștii. Versuri precum “You’re gonna go far, “I’ll tell you the name of the game,” “You’re going to make it,” reprezintă unele dintre clișeele pe care muzicienii le aud constant atunci când negociază cu casele de discuri. Însă, pe parcurs, situația se schimbă. Nu de puține ori, artiștii sunt constrânși de producătorii al căror unic scop îl reprezintă îmbogațirea pentru a scoate piese sau albume cât mai repede. Acest lucru face ca mulți dintre muzicieni să scrie piese doar ca să mulțumească și ajung să scrie versuri pe care nu le simt cu adevărat, și care nu îi reprezintă. Cei de la Pink Floyd, spre exemplu, au fost grăbiți de producători să scoată o continuare a albumului “Dark Side of the Moon”. De aici și decizia de a scoate piesa “Have a Cigar”.

Pub-ul Have a Cigar s-a identificat cu această piesă și îi poartă numele fiindcă susține libertatea de creație în orice domeniu. Cei de-aici sunt de părere că lucrurile trebuie făcute din suflet, nu din obligație, și oferă un loc de relaxare tuturor celor care împartășesc această opinie.

Vă așteptăm la Have a Cigar, Dianei 11, să ne cunoașteți!

Sursa: http://lemurduson.ch/pink-floyd-have-a-cigar/

Text: Denisa Braniște